Online gyermekorvosi segítség: Medikids távkonzultáció

Orvosként, segítőként, szülőként pontosan tudjuk, hogy a betegség nem a gyermekorvos rendelési ideje szerint jelentkezik, de még a rendkívüli járványügyi helyzethez sem alkalmazkodik. Számos esetben, például hányás, hasmenés, fülfájás, zúzódások stb. esetén a gyermek és a szülő nincs abban az állapotban, hogy várakozzanak az ellátásra. Másrészt a rendkívüli helyzetben az ellátás igencsak nehezített, az ellátórendszer eleve halmozottan terhelt és veszélyes lehet.

A legpraktikusabb és legkézenfekvőbb megoldás a jelen veszélyhelyzetben: csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosaink videókonzultáció keretében nyújtanak segítséget.

Orvosaink nagy tapasztalatú csecsemő- és gyermekgyógyászok, a pediátria egy-egy speciális területének szakértői, illetve a segítőszakmák specialistái, így készséggel tudnak segíteni akár krónikus, akár akut, azaz hirtelen fellépő betegségek esetén is. A jelen járványügyileg korlátozott helyzetben ezt elsődlegesen távgyógyítás keretében tehetik meg.

Videókonzultációnkat online előre utalással vehetik igénybe. Rendszerünk közvetít Ön és az orvos illetve segítő szakember között, hívása közvetlenül szakemberünk telefonján vagy számítógépén landol. Orvosunk ugyanúgy kikérdezi a kis beteg panaszairól, kórelőzményekről, tünetek összességéről, lehetőségekhez mérten differenciáldiagnosztikát végez, hasznos tanácsokkal látja el, szükség esetén receptet ír.

VÁLASSZON SZAKTERÜLETET

Orvosaink készséggel segítenek minden olyan panasz esetében, amely nem igényel fizikális vizsgálatot illetve akut ellátást — akár hányás, hasmenés, fülfájás, zúzódások, lázas állapottal járó, vírusos vagy bakteriális, felső vagy alsó légúti fertőzésektől gyulladásos vagy egyéb, hirtelen fellépő betegségek esetén is.

Foglaljon időpontot online videókonzultációra!

Kattintson az alábbi gombra, a kívánt illetve rendelkezésre álló időpontban orvosunkkal online konzultálhat. Szakemberünk ugyanúgy kikérdezi a kis beteg panaszairól, kórelőzményekről, tünetei összességéről, lehetőségekhez mérten differenciáldiagnosztikát végez, hasznos tanácsokkal látja el, szükség esetén receptet ír.

A rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel online konzultáció keretében kérhetik bőrgyógyász szakorvosunk segítségét.

Foglaljon időpontot online videókonzultációra!

Kattintson az alábbi gombra, a kívánt illetve rendelkezésre álló időpontban orvosunkkal online konzultálhat. Szakemberünk ugyanúgy kikérdezi a kis beteg panaszairól, kórelőzményekről, tünetei összességéről, lehetőségekhez mérten differenciáldiagnosztikát végez, hasznos tanácsokkal látja el, szükség esetén receptet ír.

A felső légúti és orrgarati, garati gyulladásos megbetegedéseken kívül, az ehhez gyakran társuló középfül gyulladások kezelése adja a kezelt populáció nagy hányadát. A felső légúti gyulladásokkal sokszor együtt járó orrmelléküregi érintettségen kívül a fülkürt, középfül gyulladásos betegségei rendszerint a hallásfunkció romlásával járnak.

A hurutos megbetegedésekhez gyakran társuló, időnként nehezen elkülöníthető allergiás rhinitiszes esetek megfelelő kiszűrését, kezelését is végezzük.

Online videókonzultáció gyermekek és felnőtteket problémáira egyaránt igyekszünk megoldást találni.

Dr. Bacsa Judit

fül-orr-gégész

A rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel online konzultáció keretében kérhetik szakorvosaink segítségét.

Dr. Garan Diána csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, egyetemi tanársegéd, speciális szakterülete a gyermekgyógyászaton belül a gyermekreumatológia, 2011 óta oszlopos tagja az ország vezető gyermekreumatológiai munkacsoportjának.

MILYEN PANASZOKKAL FORDULHATNAK DR. GARAN DIÁNÁHOZ?

 • általános gyermekgyógyászati panaszokkal (háziorvosi feladatkörökben)
 • ízületi panaszok, sántítás, duzzadt, fájdalmas ízületek, kivéve sportsérülések
 • nem örökletes izomgyengeség
 • rendszeresen, legalább fél éve visszatérő ismeretlen eredetű lázas betegségek
 • ismert, krónikus gyermekreumatológiai diagnózissal rendelkező betegek rendszeres ambuláns követése (kórházi háttér esetén amennyiben az nem egyezik velem, az ottani gondozó orvossal együttműködésben)
 • általános tájékoztatás betegségek természetéről, lefolyásáról, gyógyszeres terápiákról adott gyermekreumatológiai betegségek esetén

Foglaljon időpontot online videókonzultációra!

Kattintson az alábbi gombra, a kívánt illetve rendelkezésre álló időpontban orvosunkkal online konzultálhat. Szakemberünk ugyanúgy kikérdezi a kis beteg panaszairól, kórelőzményekről, tünetei összességéről, lehetőségekhez mérten differenciáldiagnosztikát végez, hasznos tanácsokkal látja el, szükség esetén receptet ír.

Csorba Emőke az online felületen keresztül a szülők számára biztosít pszichológiai konzultációs lehetőséget. Szakemberünkkel megbeszélheti az aktuálisan tapasztalható nevelési nehézségeit és választ kaphat gyermeke viselkedésével, érzéseivel kapcsolatos kérdésekre. Emellett szakemberünk segít a jelenlegi járványhelyzet okozta lelki terhek oldásában és a konfliktusok csökkentése érdekében a nevelési stratégiák átalakításában. 

A szülőkonzultációk célja, hogy a szülők visszajelzést és támpontot kapjanak gyermekük viselkedésével kapcsolatban, a velük való kommunikáció gördülékenyebbé válhasson, és szülőként megerősödve állhassanak mellettük a mindennapokban.

 

Hogyan készüljön a konzultációra?

Kérjük, töltse ki fejlődési adatlapunkat, amelyet lehetősége lesz az online konzultációs térben feltölteni. Emellett szakemberünk munkáját és a konzultáció hatékonyságát segíti, ha számba veszi a tapasztalt nehézségeket, tüneteket és egy-egy példahelyzetre is visszaemlékszik, amikor azt gyermekén tapasztalta.

Az online szülőkonzultáció – akárcsak személyes találkozás esetén–a gyermeke jelenléte nélkül zajlik, így kérjük, erre tekintettel válasszon időpontot.

 

Lehetőség van-e a gyermekek online pszichológiai vizsgálatára?

Az online munka szűkebb lehetőségei mellett nem tudjuk biztosítani a gyermekek és serdülők egyéni pszichológiai vizsgálatát. Amennyiben a tapasztalt tünetek a szülőkonzultációk nyomán nem oldódnak megnyugtató mértékben, az ezzel kapcsolatos további teendőkről és lehetőségekről szakemberünk tájékoztatja Önöket.

 

Milyen életkorú gyermekkel és milyen problémák esetén várjuk jelentkezésüket?

Szakemberünk 2,5 és 14 év közötti gyermekekkel és az alábbi problémakörökkel kapcsolatos kérdések esetén várja bejelentkezésüket:

 • szobatisztasággal kapcsolatos kérdések (szoktatás, éjjeli és nappali enurézis)
 • közösségbe illeszkedés nehézségei óvodás és kisiskolás korban (elhúzódó beszoktatás, baráti kapcsolatok kialakításának nehézségei)
 • visszatérő félelmek, szorongások és ezekhez kötődő testi panaszok (el- és átalvás nehézségei, bizonyos helyzetektől való félelmek, hasfájás)
 • tanulással összefüggő érzelmi nehézségek (teljesítményszorongás, alacsony önbizalom)
 • otthoni viselkedési problémák (szófogadással, napirend tartással kapcsolatos nehézségek)
 • közösségi viselkedési problémák (magatartási gondok, kihágások)

Csorba Emőke

pszichológus

Gyermeksebész szakorvosunk alábbi esetekben lehet segítségükre, gyermekeikkel kapcsolatos problémák esetén:
 • balesetek esetén sebkezelési tanácsok (égés, forrázás, horzsolás, rándulás, zúzódás), megkezdett töréskezelés esetén a felmerülő kérdések megválaszolása;
 • annak eldöntése, hogy az adott problémánál kell-e orvosi beavatkozás, ha igen, mennyire sürgősen? (sérves tünetek, panaszok, hasi fájdalom, véres széklet, fejsérülés stb.);
 • benőtt köröm otthoni kezelése;
 • fityma problémák;
 • váladékozó köldök, köldökcsonk problémák.

 

Foglaljon időpontot online tanácsadásra az alábbi gomb megnyomásával!

dr. wéber gabriella gyermeksebész
Dr. WÉBER GABRIELLA
GYERMEKSEBÉSZ-TRUMATOLÓGUS SZAKORVOS

Házhoz is hívható csecsemő- és gyermekgyógyászok

 

A szülő kérésére, illetve amennyiben az előzetes videókonzultáció során úgy állapítják meg, hogy a beteg gyermek fizikális vizsgálata szükségszerű, továbbá a hatóságilag előírt szempontok alapján a Covid-19-gyanú kizárható, a Medikids home service, azaz a DoKid orvosai a beteg gyermek otthonában nyújtanak ellátást, végzik el a vizsgálatokat. A kiszállás Budapesten és Pest megye kijelölt településein elérhető, az itt részletezett térítés ellenében.