Csecsemő- és gyermekgyógyászat

Csecsemő- és gyermekgyógyászati szakrendelésünkön újszülött kortól 18 éves korig várjuk pácienseinket. A megfelelő szakmai és technikai háttér biztosítása mellett szeretettel és nagy odafigyeléssel, a megbeszélésre megfelelő időt szánva foglalkozunk pácienseinkkel.

Az életkorból adódó speciális kommunikációs- és vizsgálati igények messzemenő figyelembevételével, a gyermeket és a szülőt is partnernek tekintve történik a gyermekgyógyászati vizsgálat.

Rendelésünkre bármely általános gyermekgyógyászattal kapcsolatos problémával fordulhatnak. Törekszünk arra, hogy olyan környezetet, hangulatot teremtsünk, amely feloldja a kicsik és természetesen a betegségtől félő szülők szorongását, bizalmatlanságát.

Intézményünk és csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosaink egyaránt követik az orvostudomány legújabb fejlesztéseit. Fontos számunkra, hogy pácienseink és szüleik teljes mértékben átlássák, megértsék a betegség minden részletét, ezért igyekszünk minden tekintetben közérthetően fogalmazni és részletes tájékoztatást nyújtani.

a vizsgálat menete

Első az előzmények részletes áttekintése (terhességi, újszülött kori események, családi betegségek, korábbi betegségek).

Ezután kerül sor a részletes belgyógyászati fizikális vizsgálatra, amely magában foglalja a tápláltság felmérését (súly-és hosszmérés, percentil számítás), a haj, fogak, bőr, genitáliák vizsgálatát is.

Majd sor kerülhet a napirend, táplálkozási szokások, egyéb egészségügyi kérdések átbeszélésére. Diagnosztikai tevékenységünk során törekszünk arra, hogy a szükséges és elégséges sémát tervezzük meg a gyermekek számára.

A terápia lépéseit a szülőkkel beszéljük meg, amelybe  adott esetekben a gyermekeket is bevonjuk. A gondozási feladatokkal kapcsolatos kérdések egyeztetése szakápolók segítségével történik.

SZAKEMBEREINK

Dr. Csáthy László

csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus

Dr. Külkey Orsolya

csecsemő- és gyermekgyógyász

Dr. Lakos Gábor

csecsemő- és gyermekgyógyász

Dr. Nagy Ilona

csecsemő- és gyermekgyógyász

  • A vizsgálatot követően pedig folyamatos után követést is biztosítok pácienseimnek, hiszen a betegség lefolyásának, a gyógyulási folyamatnak figyelemmel kísérése legalább olyan fontos, mint maga a vizsgálat.
    Dr. Külkey Orsolya Csecsemő- és gyermekgyógyász
  • A testi tünetek gyökere gyakran lelki indíttatású, így a gyógyszeres, életmódbeli javaslatok mellett a holisztikus szemléletnek megfelelően “lelki útravalót” is kapnak a családok. Munkám során arra törekszem, hogy az orvosi vizsgálat kellemes légkörben történjen és a betegoktatás során a gyermekek azt tanulják meg, hogy orvoshoz fordulni nem csak akkor kell amikor már nagy a baj, hanem szűrővizsgálatokkal meg kell előzni a betegségeket.
    Dr. Nagy Ilona Csecsemő- és gyermekgyógyász
csecsemők medikids

ÚJSZÜLÖTT ÉS CSECSEMŐ CSOMAGOK: AZ ELSŐ ÉV BIZTONSÁGA

Vásárolja meg egyben, jelentős kedvezményekkel a Medikids újszülött és csecsemő vizsgálatait!

A Medikidsben az általános újszülött-, csecsemő- és gyermekgyógyászati vizsgálatokon túl 6 specifikus szűrővizsgálat, tanácsadás, laborvizsgálati és védőoltási szolgáltatás, házhoz kivonuló gyermekorvosi ellátás, elsősegély és babamasszázs képzés, életmód- és táplálkozási tanácsadás áll pácienseink rendelkezésére.vSzámos veleszületett egészségi probléma vagy betegség esetén alapvető fontosságú, hogy mielőbb fény derüljön rá. Így a gyors diagnózist korán megkezdett terápia vagy célzott fejlesztés követheti.

Újszülött- és csecsemő csomagjaink kedvezményes összeállításban, a szükségestől a kényelmesig, garantálják a baba első évének biztonságát.

A CSIBE CSOMAG tartalmazza a legfontosabb, legalapvetőbb szűrővizsgálatokat, a hallás, a szívműködés, a belső szervek illetve az idegrendszer fejlődésének szakorvosi illetve műszeres vizsgálatát. Az OROSZLÁN CSOMAG az alapvető és legfontosabb vizsgálatokon túl ingyenes gyermekorvosi vizsgálatokat biztosít  rendelőközpontban és a beteg gyermek otthonában, jelentős kedvezményeket biztosít speciális szakorvosi vizsgálatokra, laborvizsgálatra, védőoltásra, tanácsadásra. A DINÓ CSOMAG korlátlan vizsgálati lehetőséget biztosít rendeléseinken, specifikus szűrővizsgálatokon, szakorvosi viziteken, illetve otthoni betegellátásban. A csomag magában foglal táplálkozási és védőoltási tanácsadást, szülők illetve családtagok számára egészségvédő, elsősegély és babamasszázs képzést.