Csecsemő- és gyermekgyógyászat

Csecsemő- és gyermekgyógyászati szakrendelésünkön újszülött kortól 18 éves korig várjuk pácienseinket. A megfelelő szakmai és technikai háttér biztosítása mellett szeretettel és nagy odafigyeléssel, a megbeszélésre megfelelő időt szánva foglalkozunk pácienseinkkel.

Az életkorból adódó speciális kommunikációs- és vizsgálati igények messzemenő figyelembevételével, a gyermeket és a szülőt is partnernek tekintve történik a gyermekgyógyászati vizsgálat.

Rendelésünkre bármely általános gyermekgyógyászattal kapcsolatos problémával fordulhatnak. Törekszünk arra, hogy olyan környezetet, hangulatot teremtsünk, amely feloldja a kicsik és természetesen a betegségtől félő szülők szorongását, bizalmatlanságát.

Intézményünk és csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosaink egyaránt követik az orvostudomány legújabb fejlesztéseit. Fontos számunkra, hogy pácienseink és szüleik teljes mértékben átlássák, megértsék a betegség minden részletét, ezért igyekszünk minden tekintetben közérthetően fogalmazni és részletes tájékoztatást nyújtani.

SZAKEMBEREINK

Dr. Kincs Judit

csecsemő- és gyermekgyógyász, pulmonológus

Dr. Külkey Orsolya

csecsemő- és gyermekgyógyász

Dr. Nagy Ilona

csecsemő- és gyermekgyógyász

  • Meggyőződésem, hogy az orvos nem csak operációval és pirulákkal, hanem a személyiségével, a beteggel kialakított kapcsolatával is gyógyít. A testet gyógyító és a lelket kezelő orvos nem szétválasztható, hiszen a diagnózis felállításakor egyúttal annak figyelembevételére is törekedni kell, hogy milyen élethelyzet állhat a tünetek hátterében. Az a fontos, hogy nap mint nap túlszárnyaljuk önmagunkat.
    Dr. Malik Anikó Csecsemő- és gyermekgyógyász
  • A vizsgálatot követően pedig folyamatos után követést is biztosítok pácienseimnek, hiszen a betegség lefolyásának, a gyógyulási folyamatnak figyelemmel kísérése legalább olyan fontos, mint maga a vizsgálat.
    Dr. Külkey Orsolya Csecsemő- és gyermekgyógyász
  • A testi tünetek gyökere gyakran lelki indíttatású, így a gyógyszeres, életmódbeli javaslatok mellett a holisztikus szemléletnek megfelelően “lelki útravalót” is kapnak a családok. Munkám során arra törekszem, hogy az orvosi vizsgálat kellemes légkörben történjen és a betegoktatás során a gyermekek azt tanulják meg, hogy orvoshoz fordulni nem csak akkor kell amikor már nagy a baj, hanem szűrővizsgálatokkal meg kell előzni a betegségeket.
    Dr. Nagy Ilona Csecsemő- és gyermekgyógyász

a vizsgálat menete

Első az előzmények részletes áttekintése (terhességi, újszülött kori események, családi betegségek, korábbi betegségek).

Ezután kerül sor a részletes belgyógyászati fizikális vizsgálatra, amely magában foglalja a tápláltság felmérését (súly-és hosszmérés, percentil számítás), a haj, fogak, bőr, genitáliák vizsgálatát is.

Majd sor kerülhet a napirend, táplálkozási szokások, egyéb egészségügyi kérdések átbeszélésére. Diagnosztikai tevékenységünk során törekszünk arra, hogy a szükséges és elégséges sémát tervezzük meg a gyermekek számára.

A terápia lépéseit a szülőkkel beszéljük meg, amelybe  adott esetekben a gyermekeket is bevonjuk. A gondozási feladatokkal kapcsolatos kérdések egyeztetése szakápolók segítségével történik.

Medikids asszisztensek