Programok

Családi egészségnap a Róbert Egészségközpont Hegyalján

Sok izgalmas programmal, nyereménnyel és kikapcsolódási lehetőséggel várja látogatóit július 20-án a Róbert Egészségközpont Hegyalja családi egészségnapja. Az egészség illetve az egészségtudatosság szórakoztató is egyben — ezt igazolja az esemény számos programja:

 • gyógytorna, kismama-kispapa torna, szülés utáni regeneráció, kérdezz-felelek gyógytornásszal, gátizom specialistával, manuálterapeutával,
 • dietetikai tanácsadás, kérdezz-felelek és játék a dietetikussal,
 • szemünk világa – látásvizsgálat, szemnyomás mérés, kérdezz-felelek a szemész főorvossal,
 • vércukor és vérnyomás mérés, általános egészségügyi kérdezz-felelek a Róbert Egészségközpont Hegyalja orvosaival
  önkéntes véradás.

Számos gyerekprogrammal is készülnek a szervezők: lesz trambulin, babasarok, egészségtudatos kvízjáték, környezetvédő játék, kísérletek, logikai játékok, arcfestés, VR szemüveg. A családi egészségnap meglepetésvendége Pataki Zita és az Együtt könnyebb női egészségért alapítvány

Találkozzunk július 20-án, szombaton 10 és 17 óra között a Róbert Egészségközpont Hegyalján, a Hegyalja út 100. alatt.

További részletek: FACEBOOK ESEMÉNY

Élménytáborozz velünk: Mozaik és Medikids

Gyere velünk élménytáborba!

A Róbert Medikids Gyermekorvosi Központ megajándékoz 4 különböző nyári gyermektáborban való részvétellel. Vegyél részt pályázatunkon, és meghívunk a Mozaik Tanulásfejlesztő Központ élménytáboraiba: mozgás és kreativitás, kézügyességfejlesztés, jóga, alkotás, fotózás és sok-sok játék vár rád.

A gyermekek jóllétéhez, egészségéhez nem pusztán a betegségek elkerülése vagy megelőzése, de a derű, mozgás, vidámság és a minőségi szabadidős programok is szervesen hozzátartoznak. Tökéletes terepet biztosítanak mindezeknek a nyári táborok, ahol a gyermek játszva tanul, szórakozva fejlődik, mindezt képzett szakemberek felügyeletével illetve vezetésével.

A Medikidsben hivatásunk a gyógyítás, ehhez értünk leginkább. A Mozaik Tanulásfejlesztő Központ szakemberei a kreatív gyermekprogramokban profik, ezért szövetkeztünk, illetve támogatjuk gyerekek részvételét 4 különböző élménytáborukban.

Öröm számunkra élményt ajándékozni, ezért 4 tábori helyet sorsolunk ki azok között, akik szívesen látnák gyerkőceiket a Mozaik alábbi 4 táborának egyikében.

Részletek: TOVÁBB A NYEREMÉNYJÁTÉK OLDALÁRA

szimpla ebéd

Szimpla ebéd

Jótékonysági főzést szervez kicsiknek és nagyoknak a belvárosi Szimplában a Családcentrum Alapítvány november 26-án – az esemény partnere és támogatója a Medikids is. A sztárséfek és a közreműködők különleges finomságokkal várják a gluténérzékeny és a cukorbeteg gyermekeket, családokat is, illetve a lakmározás mellett a játszadozásról sem feledkeznek meg. A szervezők a bevételét a Teknősmosó önismereti és terápiás mesekönyv kiadására fordítják.

A programból:

 • 9-től fánk és lángos sütés ételallergiásoknak és a cukorbetegeknek is;
 • 12 – 13.30: különleges ebéd: gluténmentes vega menü Nagy Zita (Zizi) gasztrobloggerrel, húsos menü Sass Dani gasztroblogger (a Konyhafőnök 3. évadának döntőse) kifőzésében;
 • sütemények és desszertek ételallergiával rendelkezők és a cukorbetegek számára is;
 • a gyermekeket déltől kézműves játszóház várja, melyben készülődhetnek az adventre.
Babavárók

Bababvárók – információs nap 2017. 09. 23.

Bababvárók – A kórházválasztó címmel tart információs napot az Anyák az Anyákért Egyesület és a Babavárók.hu szeptember 23-án a Lurdy Ház I. emeleti rendezvényközpontjában. Az ingyenes rendezvényen a Medikids információs pulttal lesz jelen, ahol tájékoztatást nyújtunk központunk szolgáltatásaival kapcsolatban. Továbbá egészség-kuponokkal és nyereményekkel várjuk a Babavárók közönségét: a rendezvény látogatói ajándék BERA újszülött és csecsemő hallásvizsgálatokat, újszülött és csecsemőkori csípőszűrést (ortopéd szakorvosi és ultrahangvizsgálatokat), illetve kiszálló, a beteg otthonában igénybe vehető csecsemő- és gyermekorvosi ellátást nyerhetnek.

Partner intézetünk, a Genium Egészségügyi, Családtervezési és Diagnosztikai Központ munkatársa, dr. Reszler Beáta szülész-nőgyógyász szakorvos a szülés utáni regenerációról és korszerű orvos-esztétikai megoldásokról tart előadást. Szintén előadás keretében mutatkozik be a Babavárók közönsége előtt a BabyCTG, a forradalmian új szívhang- és magzatmozgás figyelő, mely orvosi távfelügyeletet és valós idejű értékelést biztosít.

A Babavárók rendezvénye hiánypótló, melyen a baba születését tervező nők megtalálják a számukra ideális orvost, illetve azt az intézményt, mely a gyermekáldáshoz vezető úton segíti őket.

Az esemény programja és további információ: itt

gyermek elsősegély

Csecsemő és gyermek elsősegély tanfolyam szülőknek

Alapfokú csecsemő- és gyermek újraélesztés és légúti idegentest eltávolítás a gyakorlatban
Dr. Malik Anikó csecsemő- és gyermekgyógyász vezetésével

A vészhelyzetek kezelésének legértékesebb első percei a laikus elsősegélynyújtó, leggyakrabban a szülő kezében vannak, ezért rendkívül fontos, hogy felkészültek legyünk a kritikus helyzetekre. Képzésünkön elméleti áttekintést is adunk, de a főként a gyakorlati tudnivalókra koncentrálunk.

dr. malik anikóSpeciálisan képzett oktató orvosunk, dr. Malik Anikó csecsemő- és gyermekgyógyász nem pusztán elmondja és bemutatja, de a résztvevőkkel egyenként lépésről lépésre be is gyakoroltatja az újjáélesztés lépéseit, technikáit.

Mit tegyünk, ha veszélyben a pici, ha leáll a gyermek légzése vagy keringése?
Melyek a csecsemő és gyermek alapfokú újraélesztés lépései?
Hogyan alkalmazzunk helyesen a mellkas kompressziót csecsemők illetve gyermekek esetében?
Hogyan alkalmazzuk helyesen a lélegeztetést?
Mit tegyünk légúti idegentest esetén?
Mikor hívjunk segítséget?

A képzés kiscsoportos, egy csoportban 4-8 fő részvételére van lehetőség, éppen azért, hogy mindenkivel jusson idő a gyakorlati tudás jó megalapozására.

A képzés időtartama 3 óra. Ára 7.900 Ft/fő, szülőpár esetén 9.900 Ft/2 fő.

Időpont: 2017. augusztus 26, szombat de. 10 óra.
A nagy érdeklődésre való tekintettel, ezen a napon két kiscsoportos képzést tartunk, a második kezdési időpontja 14 óra.
Helyszín: Medikids Gyermekgyógyászati Központ
Jelentkezzen be a Medikids ügyfélszolgálatán: +36 1 700 4411 és medikids@medikids.hu.

gyermekek

Medikids Gyermeknap 2017

Május 28-a gyermekek nagy napja. A gyermeknap viszont nálunk már 27-én elkezdődik. Szombaton délután 3-tól a Medikidsbe várunk kicsiket, még kisebbeket és nagyokat egyaránt számos játék- és egészségprogrammal:

 • JÁTÉKOK benti (játszószoba, tornaterem) és kinti (udvar) helyszíneken: üvegpörgetős, színcápa, kulcslopó, csillagfogó, japán foci, célba dobás, lufitánc, gyurmázás, kifestős, fogszínezés.
 • Teddy mackó gyógyul: vizsgáljuk meg együtt Teddy macit, tanuljunk együtt testről, testrészekről, belső szervekről.
 • Prick teszt (étel- és pollenallergia vizsgálatok), orvos általi kiértékelés helyben.
 • Egészséges táplálkozásról gyermeknyelven: játékok táplálék típusokról, okos tányér, tanácsadás, hossz- és súlypercentilis mérés.
 • Rajzverseny kiértékelése, beérkezett gyermekrajzok kiállítása a Medikidsben.

Nyitott ajtók: május 27. (szombat) 14:30 és 18 óra között.

Én és az egészség – Medikids rajzpályázat

A Medikids Gyermekgyógyászati Központ fontosnak tartja, hogy a mindennapos segítségnyújtás mellett a gyermekek körében is erősítse az egészségtudatosságot. Olyan rajzokat várunk, amelyek az egészséggel kapcsolatosak, legyen az akár a mindennapok egy-egy egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos („banális”) mozzanata, vagy akár egy „szokatlan” mozzanat (látogatás orvosnál, orvosi rendelőben, a betegséget legyőző kis hős stb.) rajzban való megörökítése.

A rajzokat kiállítjuk a Medikidsben, közzétesszük honlapunkon és közösségi médiafelületeinken, ugyanakkor a legjobbakat jutalmazzuk is. Az első három helyezett Medikids ajándékcsomagot, újabb rajz-remekművek készítéséhez teljes színes ceruzakészletet, családi belépőt a Csodák Palotájába (3 fő részére), illetve Medikids egészségutalványt kap ajándékba  (III. díj: 5.000 Ft értékű, II. díj: 10.000 Ft értékű, I. díj: 15.000 Ft értékű Medikids egészségutalvány, mely felhasználható a Medikids Gyermekgyógyászati Központ bármely vizsgálatára fél éven belül bármikor).

Részletek itt!

A véradók hősök, a véradók életmentők — véradás a Medikidsben

2016. július 28-án a Medikids Gyermekgyógyászati Központban véradásra várjunk pácienseinket, illetve a zuglóiakat.

Egyetlen véradással három betegen segíthet: a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. A véradás a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nemcsak a vércsoportját ismerheti meg, de egyúttal szűrővizsgálatokat is ingyenesen elvégeznek számára (ez kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is).

Továbbá minden véradó 10.000 Ft értékű üdülési kupont kap, amely a www.udulnijo.hu oldalon beváltható.

Július 28-án, csütörtökön a Thököly út 137. alá, a Medikids Kisház emeletére várunk mindenkit délután 2 és 6 óra között.

A vérvételt az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai végzik, az esemény szervezője a Magyar Vöröskereszt, partnere Medikids. Kérjük, a regisztrációhoz hozza magával a személyi igazolványát, lakcímkártyát és a TAJ számot! A véradás előtt étkezni kell, és sok folyadékot fogyasztani! További információk a www.veredas.hu holnalpon olvashatók.

Kismamák Napja 2016

A Kismamák Napja abból a kezdeményezésből született egész napos rendezvény, mely arra hivatott, hogy mindenféle hasznos és fontos információval lásson el kismamákat és leendő kismamákat. “Hogy tudd, hogyan élj egészségesen, hogyan étkezz, hogyan mozogj, hogyan tedd könnyűvé és felejthetetlenné ezt a kilenc hónapot. Nem csak a saját szükségleteidet nézve, hanem kiaknázva a jó öreg anyai ösztönödet: mi jó a babámnak, mi jó nekem?” – szól a rendezvény ismertetője.

Ez a nap azért jött létre, hogy támogasson és utat mutasson minden leendő anyukának orvos, szülésznő, dúla segítségével a szülésre való felkészülésben; gyógytornász, kismama tréner segítségével a várandósság és a sport kapcsolatában, illetve minden olyan témában, mely valamilyen módon kötődik ehhez a csodás állapothoz, legyen az étkezés, egészségmegőrzés vagy csak egyszerűen a mindennapi élet pocakkal.

A 2016. június 25-i eseményen munkatársunk előadással és élő bemutatóval lesz jelen.

Fülöp Ágnes, a Medikids, valamint a Genium Egészségügyi, Családtervezési és Diagnosztikai Központ tape terapeutája a kinesio tape lehetőségeiről, eredményességéről tart előadást, a rendezvény résztvevői pedig a kezelést is kipróbálhatják.

További részletek: http://kismamaknapja.hu/hu

Egészségnap Rákosmentén

2 érdekes előadás + ingyenes szűrőteszt: a Medikids is részt vesz vasárnap az Egészségnap Rákosmentén c. rendezvényen.

Kelemen Andrea klinikai szakpszichológus, gyermekterapeuta az allergiák mögött felderíthető pszichológiai tényezőkről beszél (fókuszban a lisztérzékenység), dr. Nagy Ilona csecsemő- és gyermekgyógyász a csecsemőkori és gyermekkori allergiák okairól, formáiról, újszerű gyógyászati megközelítéseiről tart előadást. A Medikids szakembereinek előadásai 10:50-től kezdődnek.

Az egész napos rendezvény keretében 12 és 14 óra között ingyenes allergia szűrővizsgálatot biztosítunk a rendezvényen. Találkozunk vasárnap Rákosmentén, a 17. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Házban (Pesti út 113).

Ezeregy Magyar Mesefesztivál

2015. szeptember 27.

Parádés esemény az Ezeregy magyar mesefesztivál, többek között koncerttel, bohóc bulival, mesés táncházzal, meseszínházzal, sárkányüldözéssel, királylány kiszabadítással, mesefilm vetítéssel, vetélkedőkkel és játékokkal, kicsik és nagyok szórakoztatására. A fesztivál meseíró pályázatán többek között Medikids ajándékban is részesültek a győztesek, és szintén örömünkre szolgált megajándékoznunk a szárkányt legyőző hősöket. Elsősegély pontunk a 2015-ös fesztivál mintegy húszezer látogatója számára kínált biztonságérzetet.

http://magyarmesefesztival.hu/
Az esemény egészségügyi partnere a Medikids.

Tájékoztatók mellett segítséggel is szolgáltunk a Medikids pultnál, a fesztivál sátra alatt.

Családi egészségnap 

Kis Ház Gyermek programok
9:30 – 10:30 Zümmögő Anitával
10:30 – 11:00 Játékos Karate foglalkozás a Karate sulival
11:30 – Weöres Sándor: Az éjszaka csodái című versét Nemcsák Károly Jászai Mari díjas kiváló művész előadásában hallhatják a gyerekek.
12:00 – 12:30 Játékos Dentálhigiénés foglalkozás, ahol megmutatjuk, hogyan űzheted el a manókat
12:30 – 13:00 Diavetítés
13:30 – 14:00 Játékos Dentálhigiénés foglalkozás
14:30 – 15:00 Zenés Bohóc torna
15:00 – 15:30 Játékos Karate foglalkozás a Karate sulival
15:30 – 16:00 Zenés Bohóc torna
16:00 – 16:30 Vitéz László bábelőadás Ivánkó István előadásában
16:00 órától Hófehérkével is találkozhatsz
16:30 – 17:00 Mondókázás Hófehérkével

Kis Ház előadás felnőtteknek
10:00 – 10:30 Természetes kozmetikumok Pető Tímea előadása
10:30 – 11:30 Gyermekkori hasfájás Dr. Kiss Melinda gasztroenterológus előadása
12:00 – 12:30 Tényleg beteg a test? Frátrik Orsolya előadása
12:30 – 13:00 Bach Virágterápia Pető Tímea előadása
14:00 – 14:30 Anyák és apák visszatérnek az igazi szerepeikhez a családokban Frátrik Orsolya előadása
15:00 – 15:30 Bowen technika, mint fizikális homeopátia
16:00 – 17:00 Szülés és szoptatás homeopátiával való segítése Dr. Nagy Ilona előadása

Udvar
9:00 – 18:00 Versenyautó bemutató
9:00 – 11:00 Mentőautó bemutató
9:00 – 13:00 Arcfestés
10:00 – 11:00 Dr. Tomsits Erika gasztroenterológus várja az érdeklődő szülőket egy kötetlen beszélgetésre
11:30 – 13:30 Szél Dávid pszichológus várja a szülőket
11:00 – 12:30 Mini disco buborékfújóval és óriás ejtőernyővel
13:00 – 14:00 Aszfaltkréta verseny értékes nyereményekért
14:30           Aszfaltkréta verseny Eredményhirdetés

Állandó programok
baba játszósarok a Babakunyhóval és a Mini Manóval, szenzomotoros mozgásfejlesztő játék, só-liszt gyurmafestés, üvegmatrica festés, rajzasztal, kavicsfestés, süni készítés levelekkel.