Koronavírus-helyzet: rendkívüli intézkedések

Irányelvek és ajánlások a Covid-19 járványhelyzetben 2020 őszén 

Érvényes: 2020. szept. 2-től

 

Tisztelt Ügyfeleink, Pácienseink, 

továbbra is igyekszünk mindent megtenni a megelőzés és a biztonságos ellátás érdekében: intézményünkben kötelező az orr-szájmaszk használata, a kézfertőtlenítés rendszeres és előírás szerinti gyakorlata, a másfél méteres távolság megtartása, az érintkezések minimalizálása.

A hatósági Covid kérdőív kitöltése, ennek szakszemélyzet általi ellenőrzése kötelező. Előbb telefonos ügyfélszolgálatunk (időpontfoglalás során illetve érkezést megelőzően) kikérdezi, majd recepciós munkatársaink írásban is kérik az NNK által előírt kérdőív kitöltését. A kérdőívet a vizsgáló orvos láttamozza.

Munkatársaink ellenőrzik az érkező páciensek hőmérsékletét (kiskorú esetén kísérőjét is).

Ügyfél/páciens rendeléseinkre egyedül, kísérő nélkül jöhet. Kivételt csak a kiskorú páciensek képeznek, őket 1 szülő vagy törvényes képviselő kísérheti. (Kérjük, várandósgondozásra, babamozi ultrahang vizsgálatra is kísérő nélkül jöjjön; a vizsgálatról készült képi és mozgóképes felvételeket otthon letölthető és megtekinthető.)

A maszk viselése az intézmény területén minden dolgozóra és minden páciensre nézve kötelező.

A rendelőkben és a váró helyiségekben a székeket legalább 1,5 méter távolságra helyezzük el.

Gyerekváróban játékok nem lehetnek.

A higiénés szabályok fokozott alkalmazása van érvényben: ellátás kizárólag előzetes időpontfoglalás szerint, megfelelő távolságtartás megtartása ajánlott, pretriage és folyamatos fertőtlenítőszeres takarítás az intézmény területén.

A magas kockázatú beavatkozások végzésénél a dolgozóknak védőruha használata kötelező és biztosított: szájmaszk/FFP2 maszk, arcpajzs, egyszerhasználatos sapka, kesztyű, kabát.

Dolgozóink az intézménybe való lépéskor nyilatkoznak, hogy nincsenek infekcióra utaló tüneteik, panaszaik. Panaszok, Covid-gyanú vagy kontakt esetén távol maradnak, és az aktuális protokoll szerint járnak el (ld. Ajánlás a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan, 2020. 9. 2.)

 Az intézkedések be nem tartása a vizsgálat illetve az egészségügyi szolgáltatás megtagadását vonja maga után. A dolgozókat az ajánlások és irányelvek be nem tartása esetén munkahelyi vezetőjük köteles figyelmeztetni, az Infekció Kontroll Bizottság, ha ilyet észlel, a dolgozót köteles írásban figyelmeztetni.

Budapest, 2020. szeptember 1.

KORÁBBAN

Tisztelt Ügyfeleink, Pácienseink!

 

2020.07.12-e után, a Nemzeti Népegészségügyi Központ illetve a Kormány 341/2020. rendelete értelmében a Medikids Gyermekorvosi Központban szolgáltatásaink igénybevétele sárga és piros jelzésű országokból érkező ill. hazatérő pácienseink számára a beutazást követő 2 hetes karantén, vagy 2 egymást követő negatív PCR teszt után lehetséges. 
Az országok besorolását kormányrendelet rögzíti. Részletek ITT.

Zöld besorolású országokból való beutazást követően szolgáltatásink korlátozások nélkül igénybe vehetők. Sárga besorolású országból a Magyarországra érkezést követően 48 órás különbséggel 2 PCR teszt végzendő, melyet igazolni kell (hivatalos 2 negatív eredményt be kell mutatni). Piros besorolás esetén 2 hét karantén után vállalhatjuk az ellátást.

Intézményünkben a PCR teszt elvégzése új helyszínen történik: 1123 Budapest, Csörsz utca 14-16. Részletek és időpontfoglalás ITT.

Az intézkedés dolgozóinkra és közreműködő egészségügyi személyzetünkre is érvényes.

Frissítve: 2020. 07. 15. 

A COVID-pozitív fertőzöttek száma ismét emelkedik hazánkban, főleg a mobilis fiatal korosztályban. Ezért megelőző intézkedésként – a rendkívüli korlátozások időszakában bevált módon – arra kérjük látogatóinkat, hogy rendeléseinkre kísérők nélkül érkezzenek. Szükséges és indokolt esetben (pl. gyermek páciens) 1 fő kisérő engedélyezett. Gyermek kísérő nem jöhet szülő vagy testvér vizsgálatára.

Természetesen – a hatósági előírásokkal összhangban – továbbra is kötelező a szájmaszk viselése (mind váró terekben, mind rendelőkben), az előírt távolságtartás, kézmosás, fertőtlenítőszerek használata, az intézményben pedig fokozott fertőtleítési protokollt alkalmazunk. Vigyázunk magunkra, vigyázunk egymásra! Elővigyázatossággal és szakszerű óvintézkedésekkel továbbra is elkerülhetjük a járvány veszélyeit.

 Érvényes: 2020. 08. 12-től visszavonásig
Közzétéve: 2020. 08. 11. 13:31

Egészségközpontunk a rendkívüli járványügyi helyzetben is igyekszik ellátni feladatait. Ehhez fokozott óvintézkedéseket alkalmazunk, melyek ügyfeleink, pácienseink biztonságát is maximálisan védeni hivatottak. Ezért kérjük és köszönjük megértésüket és együttműködésüket alábbiakban.

Az NNK, illetve az Országos Tiszti Főorvos 13305-41/EÜIG/2020 sz. rendelete értelmében, 2020. május 4-étől teljes körű járóbeteg ellátást bonyolítunk, alábbi speciális preventív intézkedések mellett*:

 

Időpontfoglalás

Időpontfoglaláskor a call centerünk továbbra is COVID-19 tünetellenőrzést végez. A korábban vagy online foglalt időpontok esetében megjelenést megelőző napon felhívjuk a pácienst, és kikérdezzük COVID-19 csekklista vonatkozásában. Az időpontok kiosztásakor fokozottan figyelünk arra, hogy a minimális kontaktus elve, illetve a megfelelő távolságtartás érvényesüljön.

 

Fertőzés gyanú esetén 

Amennyiben páciensünk vagy (gyermek esetén) kísérője COVID-19-cel kapcsolatba hozható tüneteket észlel (légúti illetve fertőző betegség tünetei, úgymint – láz, köhögés, légszomj, torokfájás, orrdugulás stb.) vagy fertőzöttség gyanúja merül fel (szoros kontakt útján), kérjük halassza el látogatását egészségközpontunkba, és kérjen új időpontot rendelésünkre! Telefonos ügyfélszolgálatunk segíteni fog az időpont átfoglalásában, illetve videókonzultációs lehetőséget biztosítunk.

Kérjük, jöjjön kísérő nélkül! Felnőtt páciens kizárólag egyedül, gyermek páciens egyetlen kísérővel léphet be, ezzel is biztosítva a lehető legkevesebb érintkezést.

 

Érkezés

Ügyfeleinket, pácienseinket arra kérjük, pontosan érkezzenek, így elkerülendő a váróban való tartózkodást, másokkal való együttlétet. Intézményen belül egymástól 1,5 méter távolság megtartása kötelező.

 

Belépés, intézményben tartózkodás

Belépés előtt testhőt mérünk, az előírásoknak megfelelően koronavírus betegség gyanús páciens ellátását nem teljesíthetjük, belépésük az intézménybe nem lehetséges.

Belépés előtt a kézfertőtlenítés és szájmaszk felhelyezése kötelező. A maszkokat, kérjük, viseljék az intézményben tartózkodás teljes időtartama alatt, továbbá ismételt kézfertőtlenítésre is felhívjuk figyelmüket.

A recepción, bejelentkezés során, a koronavírus gyanús esetek kiszűrését célzó kérdőív kitöltése kötelező.A hivatalos (Nemzeti Népegyészségügyi Központ, Országos Tisztifőorvos) kérdőív kitöltésének megtagadása esetén nem áll módunkban fogadni szakorvosi vizsgálatra vagy laborvizsgálatra. A csekklista kitöltése páciensek és kísérők számára egyaránt szükséges.

Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén személyzetünk speciális eljárásrendet fog alkalmazni (elkülönített pre triage rendelőben, speciális védőfelszerelésben – FFP2 maszk, védőmaszk, védőszemüveg, köpeny, gumikesztyű – való vizsgálat, illetékes eü. hatóságok értesítése).

 

Magas kockázatú beavatkozások

A SARS-CoV-2 vírus átvitele szempontjából magas kockázatot jelentő elektív beavatkozások előtt kötelező a páciensek tesztelése, a magas kockázatú beavatkozásokra csak egy negatív PCR vizsgálati eredmény birtokában kerülhet sor. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Tagozatainak definíciója szerint magas kockázatúnak minősül csecsemő- és gyermekgyógyászat területen a lázas beteg kivizsgálása, köhögés kivizsgálása, artériás és vénás beavatkozások, továbbá minden fül-orr-gégészeti beavatkozás.**

* az NNK, illetve az Országos Tiszti Főorvos 13305-41/EÜIG/2020 sz. rendelete (2020. 05. 04.), valamint az EMMI egészségügyi ellátás új rendjéről szóló IV/4265/2020/EAT miniszteri dokumentuma (2020. 05. 04.) értelmében.

** ld. részletesen NNK, OTF 13305-41/EÜIG/2020, melléklet.

A fenti rendkívüli intézkedések maradéktalan betartására kérjük látogatóinkat, ezek megtagadása esetén nem áll módunkban  az ellátást biztosítani.   

Frissítve: 2020. május 4, 21:42


 

Az aktuális járvány idején a megelőzés, illetve a hozzánk forduló páciensek védelme elsődleges feladatunk.

Intézkedéseink — a Nemzeti Népegyészségügyi Központ és az Operatív Törzs ajánlásaival és előírásaival összhangban — a megelőzést, ügyfeleink és személyzetünk védelmét szolgálják. A fokozott óvintézkedéseink mellett, működésünk folyamatos. A személyes kontaktus kerülése érdekében, ahol az lehetséges, online videókonzultáció lehetőségét teremtettük meg. Mint mindig, ezentúl is számíthat ránk.

2020. április 6, 11:34

Amennyiben légúti, illetve fertőző betegség tüneteit érzékeli magán vagy gyermekén (láz, köhögés, légszomj, torokfájás, orrdugulás stb.) vagy annak gyanúja merül fel, kérjük halassza el látogatását egészségközpontunkba, és kérjen új időpontot rendelésünkre! Telefonos ügyfélszolgálatunk segíteni fog az időpont átfoglalásában. Addig is kerülje a közösségeket, maradjon otthon, kérdés esetén pedig hívja a 0680 277 455 vagy 0680 277 456 központi zöld számot, illetve tünetek esetén háziorvosát.

Belépés előtt a hatósági checklist-et ellenőrizzük, testhőt mérünk, az előírásoknak megfelelően Covid-19-gyanús páciens vagy kísérője ellátását nem teljesíthetjük, belépésük az intézménybe nem lehetséges.

Külföldről, ezer esetszámot meghaladó idegen országból érkező pácienst — tekintet nélkül az állampolgárságára — a hazaérkezést követő 14 nap után tudunk ellátni.

A rendkívüli vészhelyzetre való tekintettel, a kormányrendeletben meghatározott beutazási tilalom szerinti országok állampolgárait határozatlan ideig nem áll módunkban ellátni.

A recepción, bejelentkezés során, kérjük, töltse ki a koronavírus gyanús esetek kiszűrését célzó kérdőívet! A hivatalos (Nemzeti Népegyészségügyi Központ, Országos Tisztifőorvos) kérdőív kitöltésének megtagadása esetén nem áll módunkban fogadni szakorvosi vizsgálatra vagy laborvizsgálatra. A checklist kitöltése páciensek és kísérők számára egyaránt kötelező. Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén személyzetünk speciális eljárásrendet fog alkalmazni.

Kérjük, belépés előtt használja a kézfertőtlenítőt, és vegyen föl szájmaszkot! Mind fertőtlenítőt, mind szájmaszkot helyben biztosítunk látogatóinknak. A maszkokat, kérjük, viseljék az intézményben tartózkodás teljes időtartama alatt, továbbá ismételt kézfertőtlenítésre is felhívjuk figyelmüket.

Intézményünkben fokozott fertőtlenítési eljárásrend érvényes, ennek megfelelően gyakori felületfertőtlenítést is végzünk.

Egészségközpontunkba pácienseink legfeljebb egy kísérővel érkezhetnek! Amennyiben lehetséges, jöjjenek kísérő nélkül, ezzel is biztosítva a lehető legkevesebb érintkezést. Amennyiben kísérő szükséges (gyermek páciensek), úgy kérjük betartani az 1 kísérő/páciens szabályt.

EGÉSZSÉGÜGYI VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY ÜGYFELEINK ÉS DOLGOZÓINK SZÁMÁRA

DOKUMENTUM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON

medikids

JÚNIUS 1-TŐL
ÚJRA EGÉSZ NAP

Szakorvosi rendeléseink június 1-ét követően újra elérhetők, egészségközpontunk újra estig tart nyitva.

HÉTFŐ 08:00-20:00
KEDD 08:00-20:00
SZERDA 08:00-20:00
CSÜTÖRTÖK 08:00-20:00
PÉNTEK 08:00-20:00
SZOMBAT 08:00-14:00
VASÁRNAP zárva