Koronavírus-helyzet: rendkívüli intézkedések

Egészségközpontunk a rendkívüli járványügyi helyzetben is töretlenül igyekszik ellátni feladatait. Ehhez fokozott óvintézkedéseket alkalmazunk, melyek ügyfeleink, pácienseink biztonságát is maximálisan védeni hivatottak. Ezért kérjük és köszönjük megértésüket és együttműködésüket alábbiakban:

Amennyiben légúti, illetve fertőző betegség tüneteit érzékeli magán vagy gyermekén (láz, köhögés, légszomj, torokfájás, orrdugulás stb.) vagy annak gyanúja merül fel, kérjük halassza el látogatását egészségközpontunkba, és kérjen új időpontot rendelésünkre! Telefonos ügyfélszolgálatunk segíteni fog az időpont átfoglalásában. Addig is kerülje a közösségeket, maradjon otthon, kérdés esetén pedig hívja a 0680 277 455 vagy 0680 277 456 központi zöld számot, illetve tünetek esetén háziorvosát.

Külföldről, ezer esetszámot meghaladó idegen országból érkező pácienst — tekintet nélkül az állampolgárságára — a hazaérkezést követő 14 nap után tudunk ellátni.

A rendkívüli vészhelyzetre való tekintettel, a kormányrendeletben meghatározott beutazási tilalom szerinti országok állampolgárait határozatlan ideig nem áll módunkban ellátni. Ez jelenleg Irán, Dél-Korea, Olaszország, Izrael, Kína.

A recepción, bejelentkezés során, kérjük, töltse ki a koronavírus gyanús esetek kiszűrését célzó kérdőívet! A hivatalos (Nemzeti Népegyészségügyi Központ, Országos Tisztifőorvos) kérdőív kitöltésének megtagadása esetén nem áll módunkban fogadni szakorvosi vizsgálatra vagy laborvizsgálatra. A checklist kitöltése páciensek és kísérők számára egyaránt kötelező. Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén személyzetünk speciális eljárásrendet fog alkalmazni.

Kérjük, belépés előtt használja a kézfertőtlenítőt, és vegyen föl szájmaszkot! Mind fertőtlenítőt, mind szájmaszkot helyben biztosítunk látogatóinknak. A maszkokat, kérjük, viseljék az intézményben tartózkodás teljes időtartama alatt, továbbá ismételt kézfertőtlenítésre is felhívjuk figyelmüket.

Intézményünkben fokozott fertőtlenítési eljárásrend érvényes, ennek megfelelően gyakori felületfertőtlenítést is végzünk.

Egészségközpontunkba pácienseink legfeljebb egy kísérővel érkezhetnek! Amennyiben lehetséges, jöjjenek kísérő nélkül, ezzel is biztosítva a lehető legkevesebb érintkezést. Amennyiben kísérő szükséges (gyermek páciensek), úgy kérjük betartani az 1 kísérő/páciens szabályt.

A fenti rendkívüli intézkedések maradéktalan betartására kérjük látogatóinkat, ezek megtagadása esetén nem áll módunkban  az ellátást biztosítani.   

Frissítve: 2020. március 15, 16:42


 

Az aktuális járvány idején a megelőzés, illetve a hozzánk forduló páciensek védelme elsődleges feladatunk. Intézkedéseink — a Nemzeti Népegyészségügyi Központ és az Operatív Törzs ajánlásaival és előírásaival összhangban — a megelőzést, ügyfeleink és személyzetünk védelmét, ellátásunk gördülékenységét szolgálják.

A fokozott óvintézkedéseink mellett, működésünk zavartalan. Mint mindig, ezentúl is számíthat ránk.

EGÉSZSÉGÜGYI VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY ÜGYFELEINK ÉS DOLGOZÓINK SZÁMÁRA

DOKUMENTUM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON