Koronavírus-helyzet: rendkívüli intézkedések

Irányelvek és ajánlások a Covid-19 járványhelyzetben 2020 őszén 

 

 

Tisztelt Ügyfeleink, Pácienseink, 

továbbra is igyekszünk mindent megtenni a megelőzés és a biztonságos ellátás érdekében: intézményünkben kötelező az orr-szájmaszk használata, a kézfertőtlenítés rendszeres és előírás szerinti gyakorlata, a másfél méteres távolság megtartása, az érintkezések minimalizálása.

A hatósági Covid kérdőív kitöltése, ennek szakszemélyzet általi ellenőrzése kötelező. Előbb telefonos ügyfélszolgálatunk (időpontfoglalás során illetve érkezést megelőzően) kikérdezi, majd recepciós munkatársaink írásban is kérik az NNK által előírt kérdőív kitöltését. A kérdőívet a vizsgáló orvos láttamozza.

Munkatársaink ellenőrzik az érkező páciensek hőmérsékletét (kiskorú esetén kísérőjét is).

Ügyfél/páciens rendeléseinkre egyedül, kísérő nélkül jöhet. Kivételt csak a kiskorú páciensek képeznek, őket 1 szülő vagy törvényes képviselő kísérheti. (Kérjük, várandósgondozásra, babamozi ultrahang vizsgálatra is kísérő nélkül jöjjön; a vizsgálatról készült képi és mozgóképes felvételeket otthon letölthető és megtekinthető.)

A maszk viselése az intézmény területén minden dolgozóra és minden páciensre nézve kötelező.

A rendelőkben és a váró helyiségekben a székeket legalább 1,5 méter távolságra helyezzük el.

Gyerekváróban játékok nem lehetnek.

A higiénés szabályok fokozott alkalmazása van érvényben: ellátás kizárólag előzetes időpontfoglalás szerint, megfelelő távolságtartás megtartása ajánlott, pretriage és folyamatos fertőtlenítőszeres takarítás az intézmény területén.

A magas kockázatú beavatkozások végzésénél a dolgozóknak védőruha használata kötelező és biztosított: szájmaszk/FFP2 maszk, arcpajzs, egyszerhasználatos sapka, kesztyű, kabát.

Dolgozóink az intézménybe való lépéskor nyilatkoznak, hogy nincsenek infekcióra utaló tüneteik, panaszaik. Panaszok, Covid-gyanú vagy kontakt esetén távol maradnak, és az aktuális protokoll szerint járnak el (ld. Ajánlás a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan, 2020. 9. 2.)

 Az intézkedések be nem tartása a vizsgálat illetve az egészségügyi szolgáltatás megtagadását vonja maga után. A dolgozókat az ajánlások és irányelvek be nem tartása esetén munkahelyi vezetőjük köteles figyelmeztetni, az Infekció Kontroll Bizottság, ha ilyet észlel, a dolgozót köteles írásban figyelmeztetni.

Utolsó frissítés: 2020. 11. 19.

EGÉSZSÉGÜGYI VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY ÜGYFELEINK ÉS DOLGOZÓINK SZÁMÁRA

DOKUMENTUM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON

medikids
HÉTFŐ 08:00-20:00
KEDD 08:00-20:00
SZERDA 08:00-20:00
CSÜTÖRTÖK 08:00-20:00
PÉNTEK 08:00-20:00
SZOMBAT 08:00-14:00
VASÁRNAP zárva