Medikids Mesék

Elindult a TritonLife MediKids mesecsatornája. 🎉😍 Régi vágyunk vált ezzel valóra, és bízunk benne, hogy az eredeti mesék, kedves kis történetek sok-sok gyermeket segítenek majd abban, hogy bátran, félelmeiket és aggodalmaikat otthon hagyva jöjjenek hozzánk, ha orvosi segítségre, vizsgálatra van szükségük.

A színes fiola

A kiscsibének nincs étvágya, alig-alig eszik, fájlalja a fejét, amikor előrehajol, hogy felcsippentsen egy-egy magot. Tyúkanyó aggódik érte, és sopánkodik az udvaron. Felettük repül el bagoly doktor, aki meghallja és leszáll hozzájuk. A kiscsibe megszeppen, de amikor bagoly doktor megkéri, hogy a játék csibikéjén mutassa meg hol fáj neki, kicsit oldódik. A doktor szeretne vért is venni, de a tű gondolata megijeszti csibét, ezért bagoly doktor a kezébe ad egy fecskendőt, amit együtt vizsgálnak meg. Sőt, megmutatja neki milyen, amikor egy nála lévő üvegcséből színes folyadékot szívnak fel vele. Majd azzal fokozza tovább a csibe érdeklődését, hogy nézzék meg vajon, az ő testében lévő folyadék, a vér miben hasonlít vagy épp különbözik a másiktól. A kíváncsiság segít legyőzni a félelmet.

Bajusz és a szédülős lalák

Bajusz, a kisegér, egy hűvös őszi reggelen szörnyű pocakfájásra panaszkodott. Egérmama jobbnak látta, ha felkeresik Mókus doktort, aki laktózérzékenységet állapított meg a sajtfüggő apróságnál…

Tüskekaland

A kis kenguru vidáman ugrál a barátaival, de hirtelen éles fájdalom hasít a talpába. Kiderül, hogy beletoppant egy szúrós tüskébe. A pajtásaiba kapaszkodva hazabiceg, ahol a mamája már aggódva várja. Kenguru mama megpróbálja óvatosan kiszedni a tüskét, de sehogy sem sikerül, így aztán gyorsan az erszényébe kapja kicsinyét, és szalad vele bagoly doktorhoz. A doktor bácsi gondosan megvizsgálja a kenguru talpát, kihúzza a bajkeverő tüskét, és megállapítja, hogy alaposan ki kell tisztítani a sebet. A kis kenguru azonban ekkorra már igencsak fáradt és nyűgös is a nagy ijedtségtől. Ám bagoly doktor megmutatja, milyen vidám és színes ragtapasz közül választhat majd a sebtisztítás után. Azt is elmondja, hogy melyiknek milyen varázsereje van: az egyik a fájdalmat csillapítja, a másik felvidít, és így tovább. A kis kenguru az anyukája ölében gondosan kiválasztja a megfelelő tapaszt, majd összekucurodva, de hősiesen tűri, hogy bagoly doktor kitisztítsa a tüske helyét. Néhány nap múlva pedig már bátran megy vissza az orvoshoz megmutatni a gyógyulófélben lévő sebet.

Misu mézgondjai

Brumma, brumma! Így köszöntik a mackók a bocsaikat. Mackó Misu, a Málnás család legifjabb bocsa, szűnni nem akaró szomjúságra panaszkodott, ezért Málnás asszonyság elvitte Sün doktorhoz, aki megvizsgálta. És hogy mi történt Misuval?

Rejtélyes foltok

A kis dínó mostanában egyre többet vakaródzik, és csúnya foltok vannak a bőrén, ezért még a csúszdaparkba se akar elmenni a barátaival, nehogy csúfolják. Amikor a többiek rájönnek, miért vonakodik a dínó a kedvenc mulatságuktól, megnyugtatják őt, hogy biztosan van megoldás a problémájára, csak menjen el a bölcs bagoly doktorhoz. A dínó boldogan el is megy, ám ott megtudja, hogy ahhoz, hogy kiderítsék, milyen bűbájos kenőcsre van szüksége, először vért kell venni tőle. A dínó pánikolni kezd, ám ekkor bagoly doktor mesélni kezd a láthatatlan csipi csupikról, akik minden vérvételnél megjelennek, hogy biztassák a kis állatokat. A dínó és bagoly doktor lelkesen figyelik, vajon ezúttal észreveszik-e őket. Majd megállapítják, hogy a csupik jó munkát végeztek, mert a kis dínó szépen tűrte a vérvételt.

A boszi cicája

Mirci cica egy napon arra lett figyelmes, hogy bundája már nem a régi pompájában ragyog és szőre hullik. Felkereste hát az erdő bölcs doktorát és a tanácsát kérte, hogy mi tévő legyen. Bagoly doktor varázstűvel néhány csepp vérét előcsalta, s a vizsgálat után újra Mirci lett az egészséges macska…

A kiabálós kisoroszlán

A kis oroszlánt elkerülik a többiek, mindenkit elijeszt, mert nagyon hangos a bömbölése. Mindenki mérgesnek hiszi. Aztán egy napon találkozik a kolibrivel, aki nagyon türelmes és mérete ellenére egyáltalán nem ijedős madárka. A kolibri hamar rájön, hogy a kis oroszlán nem akart támadni, még csak veszekedni se szeret, csupán azért beszél ilyen hangosan, mert nem hall jól. Ezért mellette repkedve óvatosan belekukucskál a fülébe és kiderül, hogy belement valami piszok, amitől bedugult. Apró csőrével ki is szedi, majd a virágok nektárjából kenőcsöt készít, amitől megnyugszik a sérült fülecske. A kis oroszlán csendes, szelíd hangon mond TritonLife Medikids köszönetet és meséli el, hogy először tartott tőle, milyen lesz amikor kidugítják a fülét, de a kolibri olyan gyors és óvatos volt, hogy alig érzett valamit.

Boldi és az elásott csont

A Medikids mesék legújabb részében elhoztuk Boldi kutya kalandjait, aki segítőkész anyukája és a bölcs bagoly doktor segítségével felülkerekedett figyelemzavarán.