Gyermekbőrgyógyászat

A rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel online konzultáció keretében kérhetik szakorvosaink segítségét.

Orvosaink készséggel segítenek minden olyan panasz esetében, amely nem igényel fizikális vizsgálatot illetve akut ellátást. A jelen járványügyileg korlátozott helyzetben ezt távkonzultáció keretében tehetik.

Foglaljon időpontot online videókonzultációra!

Kattintson az alábbi gombra, a kívánt illetve rendelkezésre álló időpontban orvosunkkal online konzultálhat. Szakemberünk ugyanúgy kikérdezi a kis beteg panaszairól, kórelőzményekről, tünetei összességéről, lehetőségekhez mérten differenciáldiagnosztikát végez, hasznos tanácsokkal látja el, szükség esetén receptet ír.

gyermekbőrgyógyászat  dr. Kassay Erzsébet rendelése

Bizonyos bőrbetegségek kifejezetten a gyermekkorra jellemzők, csecsemő- és gyermekkorban a bőr sérülékenyebb, víztartalma nagyobb, gyakrabban jelentkeznek rajta bőrelváltozások és különféle fertőzések.

A gyermekek számára kiemelt fertőzésveszélyt jelentenek a közösségi terek, a bölcsőde, az óvoda, az iskola. Itt terjed például az ótvar, mely helyi kezeléssel, fertőtlenítős lemosással és antibiotikumos kezeléssel gyógyítható, de emelkedő tendenciát mutat a gyermekkori ekcéma előfordulása is, egyre több az érzékeny bőrű gyermek. Az ekcéma kialakulásának oka lehet örökletes, de közrejátszhatnak benne egyes allergének is. A betegség kezelése helyileg történik, és törekedni kell a baktériumos felülfertőződés megelőzésére is.

Uszodákban, tornaöltözőkben fertőzheti meg a gyermeket a vírusos szemölcs, ennek egyik formája az uszodaszemölcs.

Gyermekkorban az allergiás betegségek is gyakrabban jelentkeznek. Csecsemőkorban nem ritka a seborrhoeás dermatitisz, melynek tünete a fejbőrön, az arcon és a fülön megjelenő hámló bőrréteg. Hirtelen jelentkező allergiás bőrtünet például a csalánkiütés.

A jellegzetes vörös foltok okozója a bőr ereinek kitágulása és áteresztővé válása. A kiütést legtöbbször valamilyen szervezetbe jutott, irritációt kifejtő anyag vagy kórokozó okozza, ilyen lehet pl. a bélférgesség, vagy egyes gyógyszerek, de endogén, belgyógyászati okai is lehetnek, vagy fizikai tényezőkre is kialakulhat csalánkiütés.

 

Gyermekbőrgyógyászat: gyakori  betegségek

 • pelenka dermatitisz
 • seborrheás dermatitisz
 • éranyajegyek
 • festékes anyajegyek
 • atopiás dermatitisz
 • ótvar (impetigo contagiosa)
 • vírusos szemölcsök (talpi szemölcs, lapos szemölcs, uszodaszemölcs)
 • bőr gombás fertőzései
 • herpesz fertőzés
 • acne, pattanásos bőr
 • allergiák

SZAKEMBERÜNK

Dr. Kassay Erzsébet

bőrgyógyász

RENDELÉSI IDŐ

hétfő 9-16 óra

Kedves Ügyfeleink!

 

Egészségközpontunk pünkösd hivatalos ünnepe okán,
2020. május 30-án, szombaton és június 1-jén, hétfőn
zárva tart.