Gyermektüdőgyógyászat

A rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel online konzultáció keretében kérhetik szakorvosaink segítségét.

Orvosaink készséggel segítenek minden olyan panasz esetében, amely nem igényel fizikális vizsgálatot illetve akut ellátást. A jelen járványügyileg korlátozott helyzetben ezt távkonzultáció keretében tehetik.

Foglaljon időpontot online videókonzultációra!

Kattintson az alábbi gombra, a kívánt illetve rendelkezésre álló időpontban orvosunkkal online konzultálhat. Szakemberünk ugyanúgy kikérdezi a kis beteg panaszairól, kórelőzményekről, tünetei összességéről, lehetőségekhez mérten differenciáldiagnosztikát végez, hasznos tanácsokkal látja el, szükség esetén receptet ír.

Gyermektüdőgyógyászat szakrendelésünkön a heveny és krónikus légúti, valamint allergiás panaszokkal érkező betegek kivizsgálását és gyógyítását végezzük.

Mivel folyamatosan nő a légúti kórképekkel, allergiás megbetegedéssel küzdő betegek száma, mely panaszok sajnos már kora gyermekkorban kezdődnek, a Medikids gyermektüdőgyógyászati szakrendelése keretében a részletes pulmonológiai és allergológiai vizsgálatokra karöltve teremtettünk lehetőséget.

A légúti betegek kivizsgálását a rutin vizsgálatok mellett műszeres, légzésfunkciós, esetenként terheléses légzésfunkciós vizsgálatok elvégzésével is pontosítjuk, hogy a diagnózis megállapítását követően elkezdhessük kezelésüket.

Az impulzus oszcillometriás módszerrel olyan kisgyermekek légzésfunkciós paramétereit is nyomon tudjuk követni, akik a bonyolultabb légzésfunkciós vizsgálatok követelményeinek nem tudnak megfelelni életkori sajátosságaik miatt.

A modern kezelési eljárások során, speciális módon, inhalációs úton juttatjuk be a gyógyszereket. Így sokkal kisebb dózisban elegendő a gyógyszerek szervezetbe juttatása és biztosan arra a helyre kerül a gyógyszer, ahol hatnia kell.

SZAKEMBEREINK

Dr. Németh Ágnes

gyermekpulmonológus

Dr. Kincs Judit

csecsemő- és gyermekgyógyász, pulmonológus