Gyermektüdőgyógyászat

Gyermektüdőgyógyászat szakrendelésünkön a heveny és krónikus légúti, valamint allergiás panaszokkal érkező betegek kivizsgálását és gyógyítását végezzük.

Mivel folyamatosan nő a légúti kórképekkel, allergiás megbetegedéssel küzdő betegek száma, mely panaszok sajnos már kora gyermekkorban kezdődnek, a Medikids gyermektüdőgyógyászati szakrendelése keretében a részletes pulmonológiai és allergológiai vizsgálatokra karöltve teremtettünk lehetőséget.

A légúti betegek kivizsgálását a rutin vizsgálatok mellett műszeres, légzésfunkciós, esetenként terheléses légzésfunkciós vizsgálatok elvégzésével is pontosítjuk, hogy a diagnózis megállapítását követően elkezdhessük kezelésüket.

Az impulzus oszcillometriás módszerrel olyan kisgyermekek légzésfunkciós paramétereit is nyomon tudjuk követni, akik a bonyolultabb légzésfunkciós vizsgálatok követelményeinek nem tudnak megfelelni életkori sajátosságaik miatt.

A modern kezelési eljárások során, speciális módon, inhalációs úton juttatjuk be a gyógyszereket. Így sokkal kisebb dózisban elegendő a gyógyszerek szervezetbe juttatása és biztosan arra a helyre kerül a gyógyszer, ahol hatnia kell.

Dr. Németh Ágnes

gyermekpulmonológus