Újszülött alváskurzus

Az újszülöttek alvása kiszámíthatatlan és érthetetlen sok szülő számára. Ha szeretne felkészülni erre az időszakra, szeretné előre tudni, hogy mire számíthat, érteni, miért úgy alszik a baba, ahogy, akkor az újszülött alváskurzus önnek szól.

Fedor AnnaA kiscsoportos kurzus előadója a téma népszerű szakértője, Fedor Anna PhD, a The Baby Sleep Project és a Nem alszik a baba (@nemalszikababa) alapítója, a Mint a bunda című könyv szerzője, egyúttal a PEACE alváscoaching rendszer megalkotója. A rendszer a békés nevelési elveken alapszik, elfogadó és befogadó szemlélettel a különböző szülői attitűdök iránt.

 

Mi mindenre ad választ az alváskurzus?

Hogyan fektessük le a jó alvás alapjait már újszülött korban? Hogyan kerüljük el, hogy olyan szokásokat alakítsunk ki, amik később problémát okoznak, de közben a baba igényeire is tekintettel legyünk, hogy biztonságos kötődés alakulhasson ki?

Miért sír annyit az újszülött és mit lehet tenni ilyenkor? Hogyan altassam a babát biztonságosan?  Mennyit „kell” aludnia egy újszülöttnek? Mikortól lehet bevezetni a napirendet? Mik a negyedik trimeszter legfontosabb feladatai? Mit csináljunk, ha már kialakultak problémák, vagy a baba nem úgy alszik, ahogy szeretnénk? Hogyan segíthet az alváscoaching újszülötteknél? Mit csináljunk, ha napközben csak 10 perceket alszik a baba? Mit csináljunk, ha csak karban, vagy a szülőkön tud aludni a baba? Mit csináljunk, ha az újszülött felcserélte a nappalt az éjszakával és éjszaka szeretne ébren lenni? Hol és hogyan ajánlott a babát altatni?

 

Az újszülött alváskurzust azoknak a várandós szülőknek ajánljuk, akik szeretnének felkészülni az első néhány hónap kihívásaira, illetve azoknak a szülőknek, akiknek 0-4 hónap közötti kisbabájuk van.

A kurzust kiscsoportos formában szervezzük, hossza 3 óra, mely során lesz idő kérdésekre illetve beszélgetésre is.

 

babaelsősegély és gyermek újraélesztési oktatás

 

Tematika

  1. A negyedik trimeszter kihívásai a baba számára
  2. A kötődő nevelés jótékony hatásai és hátulütői
  3. Az PEACE alváscoaching alapjai
  4. Gyakori újszülöttkori problémák és tippek a megoldáshoz
  5. Reális alvási célok kitűzése a negyedik hónapra
  6. Az újszülött napirendje
  7. Alvásra hangoló esti rutin
  8. Az ideális és biztonságos alvókörnyezet kialakítása, babaszoba design
  9. Az újszülöttek altatása

A képzést az előre meghirdetett időpontokban, min. 4 fő jelentkezése esetén tartjuk.