Babaelsősegély és gyermek újraélesztési oktatás

A gyermekkori balesetek gyakran a gyermek természetes fejlődéséből következnek be, azonban a szülők figyelmetlensége is vezethet tragédiához. Gyakorlatorientált tanfolyamunk során többek között foglalkozunk súlyos állapotok felismerésével (például a lázgörcs, az epilepsziás görcs, légúti idegentest, krupp, asztma), és nagy hangsúlyt fektetünk a csecsemő és kisgyermek újraélesztés helyes technikájának elsajátítására.

A képzés célja

Szülőként számunkra is fontos, hogy olyan tudást biztosítsunk, amely az elsőre megoldhatatlan problémát is kezelni tudjuk. Képzésünk interaktív, nem pusztán a tudás átadására, de annak praktikus begyakorlására is figyelmet fordítunk, az elhangzottakat babákon gyakoroljuk be közösen. Fontosnak tartjuk, hogy a menet közben felmerülő kérdések is teret, illetve válaszokat kapjanak.

A képzést okleveles, nagy tapasztalattal rendelkező munkatársaink tartják a TritonLife Medikidsben.

A kiscsoportos képzésen szülők és hozzátartozók, illetve leendő szülők és hozzátartozók is részt vehetnek egyidejűleg.

újjáélesztés

A képzés témái

Hogyan használjuk szakszerűen a légzésfigyelőt? Mikor ajánlott és mire nem jó?

Hogyan kerüljük el a leggyakoribb baleseti helyzeteket? Milyen helyzetekre, miként legyünk felkészültek? Mérgezések, égési sérülések, fej- és végtagsérülések, betegségek (krupp, asztma, aspiráció stb.)

Mi a lázgörcs és hogyan csillapítsuk? A testhőmérséklet mérés eszközei, a lázcsillapítás módjai

Mit tegyünk, ha félre nyelt a baba?

Hogyan élesszünk újjá? Elméleti és gyakorlati tudnivalók