Dietetikai tanácsadás

A dietetika alkalmazott táplálkozástudomány, szabályozott táplálkozást, szabályozott életmódot, gyógyélelmezést jelent.

A dietetikus élelmezési és táplálkozási szakember, aki táplálkozástudományi ismereteit a gyógyítás különböző területein, az egészséges és a beteg egyének élelmezésére és oktatására alkalmazza, valamint a prevenciós munkát végez, a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetésre minden korosztály számára.

A dietetikai tanácsadás egyrészt az egészséges emberek számára az egészség megőrzésre irányuló, másrészt valamely betegség, vagy kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadást jelent.

A holisztikus szemlélet híveként dietetikusunk az étkezés, a mozgás, és a mentális egészség együttes kiegyensúlyozottságát hangsúlyozza. Ugyanakkor a dietetika nagyban segíthet az egészség megtartásában, a betegségek megelőzésében is.

Dietetikai tanácsadásunkon várjuk Központunkban azokat a gyermekeket és felnőtteket, akik az alábbiakkal küzdenek:

táplálék allergia, GOR betegség, laktóz intolerancia, tejallergia, széklet rendellenességek, táplálkozási zavarok, túlsúlyosság, gyulladásos bélbetegségek, diabetes, hyperinzulinaemia, epehólyag, epeutak megbetegedései, hypertónia, magas vérzsírszintek kezelése, egészséges táplálkozás alapjainak megismertetése.

SZAKEMBERÜNK

Balogh Adrienn

dietetikus