Dietetikai tanácsadás

Dietetikai tanácsadásunkon várjuk Központunkban azokat a gyermekeket és felnőtteket, akik az alábbiakkal küzdenek:

táplálék allergia, GOR betegség, laktóz intolerancia, tejallergia, széklet rendellenességek, táplálkozási zavarok, túlsúlyosság, gyulladásos bélbetegségek, diabetes, hyperinzulinaemia, epehólyag, epeutak megbetegedései, hypertónia, magas vérzsírszintek kezelése, egészséges táplálkozás alapjainak megismertetése.

A dietetika alkalmazott táplálkozástudomány, szabályozott táplálkozást, szabályozott életmódot, gyógyélelmezést jelent.

A dietetikus élelmezési és táplálkozási szakember, aki táplálkozástudományi ismereteit a gyógyítás különböző területein, az egészséges és a beteg egyének élelmezésére és oktatására alkalmazza, valamint a prevenciós munkát végez, a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetésre minden korosztály számára.

A dietetikai tanácsadás egyrészt az egészséges emberek számára az egészség megőrzésre irányuló, másrészt valamely betegség, vagy kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadást jelent.

A holisztikus szemlélet híveként dietetikusunk az étkezés, a mozgás, és a mentális egészség együttes kiegyensúlyozottságát hangsúlyozza. Ugyanakkor a dietetika nagyban segíthet az egészség megtartásában, a betegségek megelőzésében is.

CSODADIÉTÁK MÁRPEDIG NINCSENEK – MONDJA A DIETETIKUS

A testsúlycsökkentés mindig fejben dől el.

Olyan étrend kialakítása javasolt, amely leginkább igazodik a nemhez, életkorhoz, testsúlyhoz, fizikai aktivitáshoz, vagyis egyénfüggő.

HASFÁJÁS: MI ÁLLHAT A HÁTTERÉBEN?

A gasztroenterológus válaszol

Számos oka lehet a hasi panaszoknak, és nem mindig segít egy esti mese után az anyai simogatás. Ezekben az esetekben nyújt segítséget a gyermek-gasztroenterológus.

SZAKEMBERÜNK

Balogh Adrienn

dietetikus

Róbert Gyermekorvosi Központ

BALOGH ADRIENN DIETETIKUS GYERMEKEK ÉS FELNŐTTEK SEGÍTŐJE EGYARÁNT. FORDULHAT HOZZÁ BIZALOMMAL, HA ÖN VAGY GYERMEKE ÉLETMÓDVÁLTÁSBAN GONDOLKODIK, CUKORBETEGSÉGGEL VAGY INZULINREZISZTENCIÁVAL KÜZD, TÁPLÁLÉKALLERGIA/INTOLERANCIA MEGLÉTÉVEL DIAGNOSZTIZÁLTÁK, EMÉSZTŐ SZERVI PROBLÉMÁK GYÖTRIK (PUFFADÁS, REFLUX) VAGY ÉPPEN A HOZZÁTÁPLÁLÁSBAN AKADT EL

ÁLLUNK RENDELKEZÉSÉRE

hétfőnként 16 – 20 óra között,
pénteken 8 – 12 óra között.