Fül-orr-gégészet

A rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel online konzultáció keretében kérhetik szakorvosaink segítségét.

Orvosaink készséggel segítenek minden olyan panasz esetében, amely nem igényel fizikális vizsgálatot illetve akut ellátást. A jelen járványügyileg korlátozott helyzetben ezt távkonzultáció keretében tehetik.

Foglaljon időpontot online videókonzultációra!

Kattintson az alábbi gombra, a kívánt illetve rendelkezésre álló időpontban orvosunkkal online konzultálhat. Szakemberünk ugyanúgy kikérdezi a kis beteg panaszairól, kórelőzményekről, tünetei összességéről, lehetőségekhez mérten differenciáldiagnosztikát végez, hasznos tanácsokkal látja el, szükség esetén receptet ír.

Fül-orr-gégészeti rendelésünkön ambuláns ellátás során a gyermekeket és felnőtteket érintő leggyakoribb megbetegedések kezelését végezzük.

A hurutos megbetegedésekhez gyakran társuló, időnként nehezen elkülöníthető allergiás rhinitiszes esetek megfelelő kiszűrését, kezelését is végezzük. A felső légúti és orrgarati, garati gyulladásos megbetegedéseken kívül, az ehhez gyakran társuló középfül gyulladások kezelése adja a kezelt populáció nagy hányadát.

 

fül-orr-gégészet

A felső légúti gyulladásokkal sokszor együtt járó orrmelléküregi érintettségen kívül a fülkürt, középfül gyulladásos betegségei rendszerint a hallásfunkció romlásával járnak. A gyermekrendelő gyermekgyógyászati profiljához csatlakozóan a fül-orr-gégészeti ellátás jól segítheti a különböző fejlődési, hallást érintő
 anomáliák szűrését, kezelését.

A rendeléseken gyermekek mellett felnőtteket is ellátunk.

SZAKEMBEREINK

Dr. Bacsa Judit

fül-orr-gégész

Dr. Végső Péter

fül-orr-gégész

Tisztelt Pácienseink!
A rendkívüli járványügyi helyzetben HALLÁSVIZSGÁLAT elvégzésére nincs módunk!
Kizárólag akut fül-orr-gégészeti panaszokat láthatunk el, amennyiben a páciens és/vagy kísérője nem lázas és nincsenek alsó- ill. felső-légúti tünetei. Ellátásunkra a koronavírus védekezési protokoll szigorú betartása vonatkozik!

ANYA, FÁJ A FÜLEM!

Mi állhat a fülproblémák, gyulladások hátterében, és hogyan kezeljük? Sokszor nem hiszti, tényleg fáj. És ha fáj, akkor nagyon tud fájni. Ha átmeneti viszketést követően vagy ilyen előzmény nélkül fülfájás jelentkezik, mely a fülkagyló húzásakor, illetve a fül előtti terület nyomására fokozódik, akkor hallójárat-gyulladásra kell gyanakodni.

ORRMANDULA: ÍGY KERÜLJÜK EL A MŰTÉTET

Az orrmandula szerepéről, betegségéről, veszélyekről, műtétről és megelőzésről dr. Bacsa Judit, a Medikids gyermek fül-orr-gégésze a Femina portálon beszélt. Fontos, hogy a gyermek megtanuljon jól orrot fújni: műtét lehet belőle, ha erre valaki nem fordít kellő figyelmet.

GYERMEK A STRANDON: MIT TANÁCSOL A FÜL-ORR-GÉGÉSZ

A strandidő megérkezésével újra felmerülnek a strandolással, pancsolással, úszkálással kapcsolatos kérdések. Például az is, hogy mehet-e víz a gyerek fülébe, mikor kell hallójárati gyulladástól tartanunk, mivel segíthetjük a fül természetes tisztulását, illetve mi az, amit biztosan ne tegyünk. Dr. Bacsa Judit, a Medikids fül-orr-gégész szakorvosa segít eligazodni.

GYERMEKKORI TOROKGYULLADÁS

Torokgyulladás alatt többnyire a garatmandulák gyulladását, illetve a garatfal gyulladását értjük. Tünetei általában torokfájás, nehezített vagy fájdalmas nyelés, esetleg gombócérzés a torokban, vagy nyelés közben. Társulhat hozzá láz vagy hőemelkedés, köhögés, orrfolyás.

Kedves Ügyfeleink!

 

Egészségközpontunk pünkösd hivatalos ünnepe okán,
2020. május 30-án, szombaton és június 1-jén, hétfőn
zárva tart.