Fül-orr-gégészet

Fül-orr-gégészeti rendelésünkön ambuláns ellátás során a gyermekeket és felnőtteket érintő leggyakoribb megbetegedések kezelését végezzük.

A hurutos megbetegedésekhez gyakran társuló, időnként nehezen elkülöníthető allergiás rhinitiszes esetek megfelelő kiszűrését, kezelését is végezzük. A felső légúti és orrgarati, garati gyulladásos megbetegedéseken kívül, az ehhez gyakran társuló középfül gyulladások kezelése adja a kezelt populáció nagy hányadát.

 

fül-orr-gégészet

A felső légúti gyulladásokkal sokszor együtt járó orrmelléküregi érintettségen kívül a fülkürt, középfül gyulladásos betegségei rendszerint a hallásfunkció romlásával járnak. A gyermekrendelő gyermekgyógyászati profiljához csatlakozóan a fül-orr-gégészeti ellátás jól segítheti a különböző fejlődési, hallást érintő
 anomáliák szűrését, kezelését.

A rendeléseken gyermekek mellett felnőtteket is ellátunk.

SZAKEMBEREINK

Dr. Bacsa Judit

fül-orr-gégész

Dr. Jámbor Dániel

fül-orr-gégész

Dr. Jósa Valéria

fül-orr-gégész, allergológus adjunktus

Dr. Lanszki Judit

fül-orr-gégész

Dr. Végső Péter

fül-orr-gégész

ANYA, FÁJ A FÜLEM!

Mi állhat a fülproblémák, gyulladások hátterében, és hogyan kezeljük? Sokszor nem hiszti, tényleg fáj. És ha fáj, akkor nagyon tud fájni. Ha átmeneti viszketést követően vagy ilyen előzmény nélkül fülfájás jelentkezik, mely a fülkagyló húzásakor, illetve a fül előtti terület nyomására fokozódik, akkor hallójárat-gyulladásra kell gyanakodni.

GYERMEKKORI TOROKGYULLADÁS

Torokgyulladás alatt többnyire a garatmandulák gyulladását, illetve a garatfal gyulladását értjük. Tünetei általában torokfájás, nehezített vagy fájdalmas nyelés, esetleg gombócérzés a torokban, vagy nyelés közben. Társulhat hozzá láz vagy hőemelkedés, köhögés, orrfolyás.

GYERMEK A STRANDON: MIT TANÁCSOL A FÜL-ORR-GÉGÉSZ

A strandidő megérkezésével újra felmerülnek a strandolással, pancsolással, úszkálással kapcsolatos kérdések. Például az is, hogy mehet-e víz a gyerek fülébe, mikor kell hallójárati gyulladástól tartanunk, mivel segíthetjük a fül természetes tisztulását, illetve mi az, amit biztosan ne tegyünk. Dr. Bacsa Judit, a Medikids fül-orr-gégész szakorvosa segít eligazodni.