Gyermek-allergológia

A pollenallergia, szénanátha, asztma, krónikus köhögés, nehézlégzés, ekcéma és csalánkiütés kivizsgálását és kezelését végezzük.

Az allergiás megbetegedések száma az elmúlt években egyre növekszik, ezzel párhuzamosan viszont a vizsgálati módszerek illetve a terápiás lehetőségek köre is bővül.

A szénanátha, az asztma és az allergiás bőrtünetek hátterében az örökletes tényezők a meghatározók. A tünetek kialakulásában azonban környezeti tényezők, provokáló allergének és az ezekre való „érzékennyé válás” is szerepet játszanak. Az egyes allergiás betegségek jellegzetesen, adott életkorban kezdődnek.

Csecsemőkorban a bőrt érintő atopiás dermatitis és a táplálékallergiák jelennek meg, kisgyermek- és kisiskoláskorban az asztma a leggyakoribb. És bár jellemzően serdülőkorban jelentkezik a szénanátha, az utóbbi években ennek a kezdete is egyre korábbi életkorra tolódik el.

A szakorvosi konzultáció után lehetőség van az allergiás és krónikus légúti megbetegedések bőrteszt, vérteszt, légzésfunkciós teszt segítségével történő kivizsgálásra.

Gyermek-allergológia

SZAKEMBERÜNK

  • Ritka jó szakember, aki emberileg is a maximumot adja. Sokat köszönhetünk neki, mindenkinek csak ajánlani tudom!
    P.B. szülői vélemény
  • A doktornőnek köszönhetően mindkét kisfiam allergiáját megszelídítettük. Köszönöm az odaadó munkáját!
    Tímea szülői vélemény
  • Alapos, figyelmes, nem rohan, tényleg figyelmes és részletes kivizsgálást kaptunk Bojszkó doktornőtől.
    Anna szülői vélemény