Gyermekneurológia

Gyermekneurológia rendelésünkön 0-tól 18 éves korú gyermekek neurológiai  vizsgálatát biztosítjuk, gyermekbarát környezetben és oly módon, hogy a vizsgálat a gyermek számára ne legyen rossz élmény.

A vizsgálat az anamnézis felvételével kezdődik, ezt követi  csecsemőknél a fejlődésneurológiai vizsgálat, a későbbi életkorokban pedig a klasszikus neurológiai vizsgálat, amit szakorvosaink a gyermek korától, habitusától függően sokszor játékos formában végeznek. A vizsgálat után a szülők tájékoztatást kapnak az eredményekről, megbeszélés alapján kerülnek kijelölésre a további teendők: szükséges-e további vizsgálat, milyen kockázata van a vizsgálatnak ill. a vizsgálat elmaradásának, milyen kezelést igényel a probléma, van-e mellékhatása a kezelésnek, hogyan történik a gyermek gondozása.

Megválaszoljuk a szülő kérdéseit, tanácsokkal látjuk el, csecsemőkorban megtanítjuk a szülőknek a rendszeresen végzendő  gyakorlatokat, és részletes írásos szakvéleményt adunk. Amennyiben vényre írandó gyógyszeres kezelés szükséges, akkor ellátjuk a szülőket recepttel. Ha további vizsgálat szükséges, annak megszervezésében a Medikids szakemberei segítséget nyújtanak.

Amennyiben a panasz  hátterében pszichológiai jellegű probléma állhat, vagy fejlesztés szükséges, akkor a team megfelelő szakemberéhez irányítjuk a családot,  valamint szakmai konzultációt tartunk a társszakmák képviselőivel.

 

gyermekneurológia

A leggyakoribb problémák és panaszok amelyekkel a  gyermekneurológa szakrendelést felkeresik:

  • koraszülöttség, a születés kapcsán fellépő komplikációk, amelyek esetleg  a későbbiekben káros hatással lehetnek az agy fejlődésére.
  • az átlagostól eltérő tempójú pszichomotoros fejlődés csecsemőkorban  és kisdedkorban,
  • epilepszia-gyanús rosszullétek,
  • fejfájás,
  • szédülés,
  • járászavar,
  • ügyetlen mozgás, tanulási problémák, figyelmi problémák.

SZAKEMBEREINK

Dr. Filiczki Gabriella

gyermekneurológus

Dr. Herczegfalvi Ágnes

gyermekneurológus

RENDELÉSI IDŐ

hétfő 9-13 óra, szerda 16-20 óra