Laborvizsgálatok gyermekeknek

Vérvétel a lehető legkíméletesebben

A vérvétel még a felnőttek számára is sokszor kellemetlen, a gyermekek többségének maga a mumus: fájdalmas, szorongással teli helyzet. Ha már kikerülni nem tudjuk, hozzuk ki belőle a legjobbat: tegyük a lehető legbarátságosabbá a laborvizsgálatot. A Medikidsben ezért

  •  a vérvétel fájdalommentességére törekszünk: a szúrás előtt érzéstelenítő krémmel minimalizáljuk a vérvétel kellemetlenségét – krém segítségével a bőr felszíni érzéstelenítését végezzük a szúrás előtt.
  • a vérvételt tapasztalt gyermekasszisztens végzi: a felnőttekénél jóval vékonyabb és érzékenyebb gyermekvénák speciális figyelmet, tudást és rutint igényelnek – munkatársaink többéves kórházi szakmai tapasztalattal (többek között PIC újszülött osztályos tapasztalattal) rendelkeznek, kimondottan gyermekekre specializálva.
  • nem kell sorban állnia, várakoznia: egyeztessen előre időpontot munkatársainkkal online, vagy telefonon.
  • nincs szüksége beutalóra, hogy bármilyen laborvizsgálatot elvégezzünk.
  • a laborvizsgálatok eredményeit elküldjük email-ben.

 


A TritonLife Medikids Gyermekorvosi Központban a teljes laborvizsgálati mintavétel paletta rendelkezésére áll. Emellett teljes vérkép, vizeletvizsgálat, és mikrobiológiai mintavételre is van lehetőség. Diagnosztikai lehetőségeink a rutin jellegű vizsgálatoktól a speciális diagnosztikai módszerekig terjednek.

Kérjük, időpontfoglaláskor figyeljen arra, hogy a vizsgálatnak éhgyomrinak kell-e lennie vagy sem. Ha nem biztos benne, kérjük, telefonon foglaljon időpontot, munkatársaink minden részletkérdésben igyekeznek segíteni.  

A laborvizsgálati árak az alábbi gombra kattintva tekinthetők meg. Vérvételi díj fájdalomcsillapító krémmel és leletkezelési költség együtt: 5.000 Ft.

További laborvizsgálatok

H2- kilégzés teszt ● Hidrogén kilégzési vizsgálattal, a lactóz és fruktóz intolerancia fennállását mutatjuk ki, mely során a tápcsatornából felszabaduló hidrogén szintjét mérjük. A vizsgálat különböző felszívódási zavarok diagnosztikájában is alkalmazható.C13-urea kilégzési teszt ● Helicobacter pylori bakterium fertőzés kimutatásának diagnosztikai módszere. A gasztroenterológiai szakvizsgálataink során kerül leggyakrabban alkalmazásra, de más orvos javaslatára kizárólag erre a vizsgálatra is lehet regisztrálni.

Prick teszt ● Táplálkozási és légúti allergia kimutatására szolgáló bőrpróba. A pulmonológiai és a gasztroenterológiai szakvizsgálatok során kerül leggyakrabban alkalmazásra.

VÉRVÉTEL ELŐTT

Hogyan készüljön, mire figyeljen vérvétel illetve mintavétel előtt?

Számos tényező befolyásolja, hogy az eredmények valósak és a diagnózis felállításához hasznosak lesznek. Mikor történik éhgyomorra a vérvétel, és milyen esetekben ehet, ihat előtte? Hogyan készüljön fel (készítse fel a gyermeket) kilégzési tesztekre? Mit fontos tudni Prick tesztek elvégzése előtt? Összefoglaltuk a legfontosabbakat.

H2 KILÉGZÉSES VIZSGÁLAT ELŐTT

Hogyan készüljön, mire figyeljen a vizsgálat előtt?

A hidrogén kilégzéses vizsgálat előkészítést igényel. Ahhoz, hogy a mérés során kapott eredmények megfelelő értékelhetőek legyenek, fontos néhány előírás pontos betartása.

Kérjük, időpontfoglaláskor figyeljen arra, hogy a vizsgálatnak éhgyomrinak kell-e lennie vagy sem. Ha nem biztos benne, kérjük, telefonon foglaljon időpontot, munkatársaink minden részletkérdésben igyekeznek segíteni.