Gluténmentes erdei gyümölcsös recept
Hozzávalók 4 db mini pitéhez: 50 g kölesliszt, 30 g kókuszreszelék, 20 g lenmagliszt, 50 g szoba hőmérsékletű vaj, 1 evőkanál joghurt (30 g).
Töltelék: 100 g natúr joghurt, 100 g natúr krémsajt, 30 g xilit (édesítőszer), 100 g málna(fagyasztott), 50 g meggy(fagyasztott).
Elkészítés:
- A tésztához a száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott szoba hőmérsékletű vajat és a joghurtot, majd kezdjük el gyúrni. Pár perc alatt formázzunk belőle 4 db golyót, majd nyújtsuk ki és nyomkodjuk bele a pite formákba.
- 160 °C fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt süssük elő a tésztát úgy, hogy villával kissé szurkáljuk meg, hogy a közepe ne púposodjon fel sülés közben.
- Közben a töltelékhez keverjük össze az alapanyagokat. A gyümölcsöket engedjük fel, öntsük le a fölösleges folyadékot róluk, majd dolgozzuk a krémhez. A tésztát vegyük ki a sütőből, töltsük meg a krémmel, majd helyezzük vissza és további 10 perc alatt süssük készre.
- Néhány szem gyümölccsel díszíthetjük.
Elkészítési idő: 25 perc